Počas uplynulého týždňa sa na Instagrame Slovenského zväzu malého futbalu (@malyfutbal) konali virtuálne zápasy v hlasovaní, z ktorých postupne jednotlivé tímy postupovali do ďalších kôl, až sme spoznali majstra. Tým sa stal zástupca prešovskej TOP ligy – WILLPAN AGRO STARS. Vo finálovom súboji proti piešťanskému tímu MVSHLA hlasovalo vyše 900 ľudí. Na otázky nám odpovedal manažér tímu Jozef Antol.

Gratulujeme k výhre vo virtuálnych majstrovstvách Slovenska v malom futbale, ktoré prebiehali na našom Instagramovom kanáli. Ako sa rodila Vaša výhra?
Prvé kolo virtuálnych majstroviev sme popravde ani poriadne nevnímali, ale keď sme postúpili, začali sme to sledovať. 

Tímy v malom futbale postupne rozbiehajú svoje kanály na sociálnych sieťach. Ako ste na tom vy s vašimi kanálmi?
Uvedomujeme si, že sociálne siete sú dnes hitom. Nejde nám o to aby nás ľudia lajkovali, ale aby sme inšpirovali ďalších hráčov k tomuto športu.

Vo finále to bol tuhý boj s piešťanským tímom MVSHLA. Do hlasovania sa zapojilo viac než 900 ľudí. Akým spôsobom ste promovali, aby ľudia hlasovali za Váš tím?
Kľúčovým faktorom vo finále bolo to, že sme vedeli že MVSHLA je silný internetový hráč. My sme doteraz nevenovali veľa času sociálnym sieťam. Vedel som ale, akým štýlom pôjde MVSHLA a prispôsobili sme tomu taktiku. Moji chlapci majú v krvi a stále ich k tomu vediem, že ak už o niečo súťažíme, treba dať do toho všetko. Nechceme vyhrať za každú cenu, to určite nie, ale ako hovorím, keď sa súťaži o niečo, tak dáme do toho všetko. Bez víťazného postoja ťažko dnes niečo vyhráte.

Ako trávite čas počas sprísnených opatrení z dôvodu šírenia vírusu COVID-19. Stretávate sa už s chalanmi z tímu? Zahrali ste si už prípadne futbal?
Chalani sa už nevedia dočkať začiatku sezóny. Trénujeme po skupinkách kto ako môže. Nič špeciálne.

Aké miesto v zbierke trofejí má táto výhra?Pre nás je dôležité vyhrávať na ihrisku. Táto trofej je skôr dôkazom toho, že sme dobrý kolektív a že sme sa vedeli spoločne zomknúť pre spoločný cieľ. Je to dobrý príklad tímovej spolupráce. Určite si ale teraz o sebe nemyslíme, že sme “majstri sveta”.

S ktorým tímom v malom futbale, s ktorým sa stretli v turnaji, by ste si radi zmerali sily aj v reálnom zápase?
My sme vždy radi ak sa stretneme na rôznych turnajoch s rôznymi mužstvami. Prešovské mužstvá už dôverne poznáme. Láka nás merať si sily s mužstvami z iných regiónov. Do budúcna veríme, že si zahráme aj medzinárodné zápasy.