Po úspešnom minuloročnom ročníku sa Slovenský zväz malého futbalu rozhodol, že sa aj v roku 2020 budú konať Majstrovstvá Slovenska v malom futbale v kúpeľnom meste Piešťany.

Majstrovstvá sa budú konať počas víkendu 18.-19.júla na umelej tráve Štadióna PFK Piešťany a privítajú 64 najlepších tímov z celého Slovenska. Majstrovstvá Slovenska sú vrcholom sezóny v malom futbale. Titul bude obhajovať prešovský To-DAY Hydrokres.

Prezident Slovenského zväzu malého futbalu Peter Králik povedal: „Pôvodne sme mali organizovať Majstrovstvá Slovenska v Trenčíne, avšak termín odohratia sa musel kvôli korona vírusu posunúť na júl. Tento termín však už bohužiaľ nebol vyhovujúci pre Trenčín z pohľadu hracej plochy. Z tohto dôvodu sme museli hľadať náhradné riešenie a aj vzhľadom na nedostatok času sme sa rozhodli ísť na istotu a zorganizovať prvý krát MSR v meste, kde už sa predtým konali. Po roku sa opäť vrátime do Piešťan, kde bol turnaj organizačne veľmi dobre zvládnutý a prišlo veľké množstvo ľudí. Dovolím si povedať, že ak sa majú majstrovstvá niekde opakovať tak Piešťany sú jedným z tých najlepších miest. Ľudia v tomto meste milujú malý futbal a my budeme radi ak z tohto podujatia spravíme ešte väčšiu show ako minulý rok.“

Jeden z hlavných organizátorov Martin Chnápko k prideleniu organizácie Majstrovstiev Slovenska 2020 povedal: „Veľmi nás teší, že sa do Piešťan pravidelne vracajú podujatia celonárodného významu. Po minuloročnom finále SZMF Superligy a Majstrovstvách Slovenska zažívame tento rok ako keby deja vu, nakoľko sa nám v SZMF Superlige opäť podarilo prebojovať do playoff a vracajú sa k nám aj Majstrovstvá Slovenska. Veríme, že opäť pripravíme vydarené podujatie, ako tomu bolo minulý rok, pridáme aj niečo naviac a všetci zúčastnení si celý víkend užijú. Vďaka našim skvelým piešťanským fanúšikom môžeme Piešťany považovať za baštu malého futbalu.

Aftermovie 2019