Prípravy na medzinárodný detský turnaj v malom futbale, ktorý organizuje Bratislavský zväz malého futbalu v spolupráci s partnermi z Maďarska, vrcholia. Podujatie sa uskutoční taktiež pod záštitou Slovenského zväzu malého futbalu.

Turnaj pod názvom SPORT sa odohrá už v piatok 24.9.2021 na ihrisku s umelou trávou v Bratislave na Mladej Garde a podujatia sa zúčastní 20 tímov v kategórii do 12 rokov a 10 tímov v kategórii do 10 rokov. Pre účastníkov je pripravený celodenný program plný dobrej nálady a nebudú chýbať taktiež ocenenia pre najlepších.

Detských futbalistov príde povzbudiť taktiež bývalý reprezentant Slovenska Szilárd Németh. Futbalista roka 2000 na Slovensku sa prihovorí deťom počas prednášky o 11:00 na tému života profesionálneho športovca, od toho ako začínal v mládežníckych kluboch až po zápasy v reprezentácii Slovenska.

Taktiež je pripravená prednáška výživového poradcu a kondičného trénera, ktorý mladých športovcov oboznámi s témami ako správna výživa, regenerácia, vhodné cvičenia a prečo je športová aktivita pre život tak potrebná.

Okrem sérii prednášok si budú môcť deti vyskúšať rôzne súťaže zručností, ktoré pre nich pripraví FUTBOX ako špecialista na minifutbalové arény a jedinečné tréningové doplnky.